Kategorier
Kajakk Møre og Romsdal Til fots

Erkna og Rauden

Ekte havpadling fra Giske

Området rundt Giske er ideelt for havkajakk, og denne turen sammen med DNT Ålesund og en gruppe av erfarne padlere ble en flott opplevelse.
Vi padlet fra Giske utenfor Ålesund og satte kursen mot Erkna via Fyret på Synes.

Turen gikk videre rundt Erkna før vi gikk på land.
Farvannet på utsiden er grunt og utsatt mot storhavet. Selv på denne stille dagen laget drag og dønninger noen utfordringer for ilandstigning.

Erkna
På utsiden av Erkna merkes draget av dønningene.
Kvinne i gul kajakk utenfor Erkna
Damene er også med.

En plast kajakk gir slik sett større muligheter og tåler mere. På utsiden av Erkna ble noen oppmerksom på en skikkelse som fløt i vannflaten lengre fremme med kontur som lignet skotupper og ansikt mot skyene.
Dønninger og undervannsskjær laget litt ekstra underholdning mens vi rundet det ytterste neset.

Vi kom frem til skikkelsen i havet som viste seg å være en trestamme!

Øya er vill og frodig og fra eldre tid er Erkna mye brukt til saue-beite. Fra fyret er utsikten spektakulær både innover Sunnmørsalpene og utover havet mot Vest. Her er det lunt å sitte i solveggen og innta en god lunsj medbrakt i kajakk.

Vigra, Valderøy og Giske sett fra Erkna
Vigra, Valderøya og Giske kan sees fra i bakgrunnen fra venstre.
Utsikt mot havet fra Erkna
Utsikt vestover mot åpent hav.

Turen fortsatte videre til Rauden, eller Raunen som den kalles. En holme som ligger omtrent fire kilometer utenfor Alnes. Her er lite annet enn stein og berg, men også noen planter lever her ute.

Rauden utenfor Alnes
Fra Erkna padlet vi hit til Rauden som ligger et stykke utenfor Alnes.
Kajakker på Rauden
Ved Rauden der noen også var på land og besøkte sjømerket på toppen.

Fra Rauden padlet vi tilbake til Giske. Dette ble en lang strekning etter en lang dag, men ingen klaget da vi steg på land etter en flott dag i sol og godt vær.

Vår padlerute fra Giske til Erkna og Raunen.

Oppsummering

Dette er havpadling i åpent farvann og det bør ikke være første turen for en fersk padler. Men i en slik gruppe og med sikkerheten i første rekke kan det bli en svært hyggelig og flott opplevelse.

Disse øyene har en vill og frodig natur med gode muligheter for å se både ørn og sjøfugler av forskjellige arter. Derfor er det viktig å bevare de slik også for fremtiden.

Legg inn en kommentar