Kategorier
Møre og Romsdal På ski

Frostadtinden

En flott skitur fra Engsetdalen på Sunnmøre

Denne toppen som ligger 807 m.o.h. er ikke spesielt krevende å bestige og har forholdsvis slak stigning hele veien opp. Utsikten fra toppen er enestående og en trenger ikke å bekymre seg særlig mye for snøskred.

Landskapet ligger i vinterdvale og ikke en lyd annet en mine egne ski mot snøen kan høres. Spor etter liv kan sees i snøen, noen hardføre skapninger har tydeligvis vært ute og jaktet på mat før jeg var våken.

Høgsætra Engeset
Fra Høgsætra i Engsetdalen.
Revespor
Reven har også vært ute på tur. Kanskje på rypejakt.
Hytte i snølandskap
Godt skiføre og flott terreng.

Det er vår og selv om det er tidlig dag merkes det at solen varmer nede i dalen. I motbakkene må jeg åpne på jakken for å slippe ut litt varme.

Noen lengre opp kan vinden merkes bedre, og lue og votter må på. Det blåser ofte her oppe, ut mot havet som fjellet ligger.

Oppover mot Svartevatnet og videre derfra til toppen.
En snøskavl
Sørvest vind lager skavler langs egga opp til toppen.

Fra toppen kan man skue utover hvitkledde fjell mot sør eller utover havet mot vest. Til venstre ligger Sporvstinden i Ørskog og lengre til høyre snor Storfjorden seg innover mot Hellesylt og Geiranger.

Utsikt mot snødekte Sunnmørsalper i sør
De snødekte Sunnmørsalpene kan sees mot sør.

Nedkjøringen er passelig bratt for en nybegynner og gir mulighet for lange svinger i behagelig fart.
En løs hund hadde antakelig sett på meg som et dyr i flukt og kom rasende springende mot sitt bytte. Den var så nærme at jeg kunne se hvite tenner og ville øyne.
Heldigvis hadde den korte bein så jeg klarte å renne fra den mens jeg hørte eieren brøle og kalle den for en «Rakkar».
Stakkars hund som hadde en mislykket jakt og i tillegg fikk påpakning for det.

Uansett hva slags villdyr som lurer i dette fjellet så blir det utvilsomt flere turer hit. Skitur til topper som ligger ut mot kysten er spesielt flotte med utsikt mot hav og fjorder.

Slike turer er godt egnet til fjellski. De er lettere enn randonee utstyr og velegnet her som det er mye flatt tur terreng og forholdsvis slake bakker for nedkjøring.

Min rute opp (rød strek), og ned fra Frostadtind.
Kort film

Legg inn en kommentar