OmOm meg

Mitt navn er Kjell Lennart Nygård og jeg arbeider som Ingeniør til daglig. Jeg kom til verden i 1967 i den vakre jugendstilbyen Ålesund som ligger flott plassert mellom fjord og fjell, og her bor jeg i dag. Jeg er hobbyfotograf og glad i naturen. Her ferdes jeg ofte i kajakk, til fots og på ski.

Om nettstedet UnderSolen foto

Tanken med dette nettstedet er å samle mine erfaringer og bilder opp gjennom årene, slik at både de som leser og jeg selv kan bli bedre til å fotografere. Et bilde har sjelden noen fasit, men kommentarer og meninger kan absolutt gjøre neste bilde hakket bedre.

Fotoutstyr

For meg er et kamera et verktøy som formidler det jeg vil vise til de som ser bildet. Som teknisk interessert liker jeg å holde en gammel speilrefleks, høre lydene og kjenne på tyngden. Stille på store knapper og hjul til bildet er slik jeg ønsker under alle lysforhold og forstå noe av det som foregår innvendig.
Dagens mobiltelefoner har en rivende utvikling. De tar utrolige bilder og veier nesten ingen ting.

Mitt første digitalkamera, Canon Powershot A510 kjøpte jeg i 2002. Det ble erstattet av et Canon Powersot G1X i 2012. I dag har jeg et Canon EOS RP. Mobilkameraet mitt som er med over alt er en Huawei P30 pro.