OmMin bakgrunn

Mitt navn er Kjell Lennart Nygård og jeg bor i Ålesund. En Jugendstil by plassert mellom hav og fjell her i Norge. Interessen for foto har utviklet seg gjennom mange år og jeg finner mye glede i det å jakte på motiver og skape bilder jeg liker.

Jeg har så langt ikke valgt noen spesiell sjanger eller område, men synes de fleste områder innen fotografering er interessante. Likevel blir det som oftest motiver fra natur, hav, by, mennesker og dagligliv som er nærmest og lettest å finne.

Om nettstedet UnderSolen foto

Som mange andre er jeg amatørfotograf og har all respekt for fotografi som fagfelt. Det er et stort felt som krever egen utdannelse og spesialisering.

Tanken med dette nettstedet er å samle mine erfaringer og bilder opp gjennom årene, slik at både de som leser og jeg selv kan bli bedre til å fotografere. Et bilde har sjelden noen fasit, men kommentarer og meninger kan absolutt gjøre neste bilde hakket bedre.

Fotoutstyr

For meg er et kamera et verktøy som formidler det jeg vil vise til de som ser bildet. Som teknisk interessert liker jeg å holde en gammel speilrefleks, høre lydene og kjenne på tyngden. Stille på store knapper og hjul til bildet er slik jeg ønsker under alle lysforhold og forstå noe av det som foregår innvendig.
Dagens mobiltelefoner har en rivende utvikling. De tar utrolige bilder og veier nesten ingen ting.

Mitt første digitalkamera, Canon Powershot A510 kjøpte jeg i 2002. Det ble erstattet av et Canon Powersot G1X i 2012. I dag har jeg et Canon 80D. Mobilkameraet mitt som er med over alt er en Huawei P20 pro.