Kategorier
Møre og Romsdal På ski

Ski-topptur til Veirahaldet i Ørsta

Fra Ørsa skisenter på Bondalseidet et flott turmål. Å gå fra parkeringen er en mulighet, men mange velger skitrekket første del av turen.

Det er tidlig morgen og været er nydelig, så jeg velger å starte fra bilen denne dagen.

Å gå oppover den oppkjørte løypen er kanskje ikke et godt valg, den er hard og preparert og nokså bratt for stor fart nedover.

Rød løype tråkke maskin mot blå himmel
Løypetråkke maskin som turfølge oppover.

Men vel oppe på fjellet tok jeg til venstre og der var det er et stort flott terreng for å gå tur, også om det ikke er toppen som er målet.

I den øverste enden av skitrekket starter løypen som går til Veirahaldet, og mange ville ta turen denne dagen. Nysnøen fra i går har laget et flere centimeter tykt dekke på toppen av eldre snø, og føret for nedkjøring skulle være flott.

Turen til Veirahaldet er populær fra toppen av skitrekket.

Jeg kommer i prat med en pensjonist på vei oppover og strever med å holde følge opp til toppen. Det er utvilsomt mange spreke folk der det er mye fjell, akkurat som i Sveits.

På toppen av Veirahaldet med god utsikt til Ørsta, fjelltopper og daler i alle retninger.
Utsikt mot Grøthornet og Grøtdalstindane
Utsikt mot Grøthornet og Grøtdalstindane f.v.

Etter nedkjøring fra toppen er det bare noen stavetak til Vidsyn kafe som har gode vafler, kaffe og mye annet. Å sitte på verandaen og nyte utsikten mot Kvanndalen og høye topper er absolutt å anbefale.

Oppsummering

Det som gav mest inntrykk fra denne turen er den lange flotte nedkjøringen fra toppen. Dette er også en trygg tur med tanke på skred og utmerket om en vil ha en tur alene for å lade batterier, trimme og klarne tankene.

Legg inn en kommentar