Kategorier
Kajakk Møre og Romsdal

Kajakk tur fra Ålesund til Lepsøyrevet fyr

Dette fyret på Lepsøya kan man nå med en dags padling fra Ålesund om man er vandt til litt lengre turer. Sammen med padlevenner var jeg denne dagen igjen på tur.

Fra boken «Norges fyr» kan en lese at fyret har stått her siden 1879, og før den tid ble det brukt spesielle fyrskip som var ankret opp i den grunne passasjen mellom Lepsøya og fastlandet. Fyrlykten på det første skipet ble tent i 1856 og hadde oljelampe, fyrvokter, en matros og en dreng.

Jeg padlet fra Ålesund og ventet på de andre ved Kalvøya. En flokk niser kom fobi. Jeg lå helt stille og hørte når de var i vannflaten og pustet mens de passerte nokså nærme. Vanligvis er dette en sky skapning og bruker vanligvis å unngå kajakken, men denne gangen tror jeg ikke de registrerte at jeg var tilstede.

To kvinner i kajakk på fjorden
Flott vær og godt humør underveis over Grytafjorden.
Fra Kalvøya.
kayaking to Lepsøyrevet lighthouse, Norway 2020-Terøya in background
Omtrent halvveis ligger Terøya der vi var på land og fyllte på med mat og drikke.
Kajakker langs Gamlem
Her går ferden langs Gamlem mens praten går livlig om smått og stort.
Vår padlerute fra Ålesund til Lepsøyrevet fyr.

Oppsummering

Padler du kajakk er Lepsøyrevet fyr er absolutt verd et besøk. Fyret har åpent siste søndag hver måned og har forskjellige utstillinger og arrangementer.
Turen kan legges i beskyttet farvann langs øyene, mens utsiden av Bjørnøya er mere eksponert med Vigrafjorden og åpent hav mot nordvest.
Hele dagen brukte vi på denne drøyt tretti kilometer lange turen. I dette været og i godt lag var turen en fornøyelse.

Legg inn en kommentar