Kategorier
Ukategorisert

Tahe Marine Wind 555 Glassfiberkajakk

Etterfølgeren til min trofaste Seabird Expedition kajakk ble en Tahe Marine Wind. Som navnet antyder er denne 5,55m lang og bredden er 54cm, mot 59cm på Seabird kajakken.

Dette merkes ved at den er mer lettpadlet og får meget god fart.
Jeg bruker den på langtur, men også til treningspadling og synes den fungerer fint til begge deler. Den har lavt bakdekkslik at rulling går greit, og har forholdsvis lite vindfang som er en fordel i sidevind.

Tahe Marine kajakk i god fart på sjøen.
Skroget glir lett i sjøen og får god fart. Treningspadling tidlig vår.
Kajakk på sjøen med kjølen opp. Åre og hender stikker over vannet.
Lavt bakdekk gjør kajakken velegnet til å rulle med. Foto Lene Haugen.


Når kajakken er tungt lastet har jeg opplevd at sjø skyller over bakdekket og oppover ryggen, og på den måten forsvinner noe av stabiliteten.
Dette er nok en avveining som er gjort av designer, og er ofte laget slik også på andre kajakker av samme type.


Knekk i skroget under vannlinjen gir god start stabilitet og motstand ved krappe bevegelser. Senkekjølen hever også padlegleden til et høyere nivå ved sidevind og surfing på bølgene.
Vekten er på ca.21 kilo, og forholdsvis lav vekt kan være viktig også om en er alene på tur og vil bære kajakken over flo-målet.

Festene for tau til dekkslukene var for svake og laget av tynn streng, så jeg laget nye og limte de fast selv med epoxy. Mister en lukene uten at de er festet så synker de, og det kan bli katastofalt langt ute på havet. Forhåpentligvis var det bare en dårlig Mandag på fabrikken.
Setet er godt å sitte i selv om det har begynt å få noe slitasje øverst på seteryggen. Seteryggen har også lett for å forskyve seg sideveis, men dette har jeg låst ved å tre ei trelist inn i sporet for reimen som holder setet.

Oppsummering

Jeg har hatt mye glede av denne kajakken, og håper det fortsetter slik i mange år enda. Den er lettpadlet, har lav vekt og har nok lastekapasitet til lange turer. Kvaliteten er jevnt over god bortsett fra de nevnte punktene over.

Legg inn en kommentar